Juuri äsken trendikkäimmät ruokabloggarit tuntuivat hifistelevän sushien, kuppikakkujen ja avocadopastan äärellä. Muoti kuitenkin kiertää kehää ja nyt joka blogi, lehti ja nettisivu tuntuu innostelevan vanhaa kunnon puuroa ja huhujen mukaan Helsinkiin ollaan avaamassa Suomen ensimmäistä puurobaaria. Milloin muumimamman suosiman, jo isomummun aikaan kouluissa tarjotun harmaan mössön suosio kipusi sushi- ja salaattibaarien edelle? Onko se aina ollut suosittua muuallakin, kuin mummolan aamupöydässä, mutta minä vain havahduin sille vasta äsken?

Olen jo vähän aikaa vilkuillut varovaisen kiinnostuneesti lehtien marjoin ja mantelein koristeltuja tuorepuuroannoksia ja uskaltauduin kokeilemaan sitä viikonloppuna serkkuni vakuuteltua minua. Taatusti vatsaystävällisestä herkusta on tarjolla reseptejä niin Alpro soyan, kuin Myllyn parhaankin nettisivuilla. Valinnanvaraa siis riittää. Perusidea kuitenkin on tämä:Kaurahiutaleiden joukkoon voi sotkea vaikka rahkaa, jogurttia turkkilaisesta soijaan, hunajaa, marjoja, pähkinöitä, banaania... Kaapinpohjallistaktiikka lähentelee smoothien valmistusta. Kun aineet on sekoitettu tasaiseksi massaksi, puuron voi laittaa vaikka yön ajaksi jääkaappiin turpoamaan ja aamulla mössö on valmista suuhun lusikoitavaksi. Onnistuneen kokeilun jäljiltä minua odottaa kaapissa iltaa varten jo toinen satsi tätä lempeän harmaata sörsseä. <3 Minusta tuli puurotyttöjä.

Itse käytin tätä ohjetta, jonka kehittelin jääkaapin lauantaiaamuisen tilanteen mukaan:

1/2 dl maitoa

1/2 dl maustamatonta maitorahkaa

1/2 dl ruishiutaleita

hunajaa ja kanelia maun mukaan

DSCN3235-normal.jpg

Aineet koossa.

DSCN3236-normal.jpg

DSCN3238-normal.jpg

Epäilyttäviä kuplia valmistusvaiheessa...

DSCN3260-normal.jpg

Valmis! :)