Loppuaan lähestyvän syysloman aikana ehdimme siskoni kanssa kokeilemaan tämmöistä banaanikakkua, jota Amerikan malliin "banana breadiksikin" kutsutaan.
Mausteet, banaanin ja ruokosokerin makeus sekä vuoan pohjalle sirotellut pähkinät tekevät leivoksesta kyllä mielestäni ihan kakku- kelpoisen.
Jos suunnittelet tarjoavasi mehevää herkkua vaikka kahvilla tai brunssilla, kannaattaa se valmistaa jo edellisenä päivänä. Tällöin paakkelssi saa "asettua" ja "muhevoitua" yön yli. Tokihan voit myös pyöräyttää sen aamulla ja leikata viipaleen iltateehen kastettavaksi... Itse suosittelen kakun kaveriksi Pukan chinnamon chaita taikka Yogi tean African spicea.
Samainen ohje löytyy myös kuvassa poseeraavan Paperiharakan Tuulenpesä- blogista! Linkki systerin maailmaan näkyy mm Taygaten "Käyppä tsekkaamassa ;)"- vimpaimesta.
Banaanikakkuun/ leipään tarvitset:
- 3 kypsähköä banaania
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 kananmuna
- 2 dl spelttijauhoja
- 2 1/2 dl sämpyläjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl piparkakkumaustetta
- 1 rkl kardemummaa
- vajaa 1 dl intiaanisokeria
Muussa banaanit ja riko kananmunan rakenne. Sekoita ne yhteen.
Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa.
Kaada kulhojen sisällöt yhteen.
Voitele kakkuvuoka ja ripottele pohjalle esim maustamatonta pähkinäsekoitusta taikka rusinoita.
Kaada taikina vuokaan.
Kakku viipyy 175 asteisessa unnisssa, vuoasta riippuen n 45 - 60 min. Peittele uunista saapunut kakku liinalla ja anna asettua päivän tai yön yli.
Tarjoa syysilmalla kuuman juoman kera. ;)
Kommentit