Suosittelen tutustumaan ennen lukemista vielä tähän artikkeliin viime kesältä: http://taygate.vuodatus.net/lue/2014/07/rakkaustarina-ja-muuta

Huhhuuhh... Monen kuukauden, intensiivisen etsiskelyn ja yhden myöhästymismaksurajan täyttymisen jälkeen olen viimein saanut Jonas Gardellin hittitrilogian," Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin" viimeisen osan haltuuni ja silmieni alle- Oikeastaan jo luetuksi!

Jokseenkin tyhjän olon tämä "Kuoleman" viimeinen sivu kieltämättä jälkeensä jätti- hyvällä tavalla kuitenkin vain... Vähän, kuin viimeinen vieras olisi juuri poistunut pitkään kestäneistä- ja suunitelluista bileistä.

Jäi täydellisesti onnistuneen suklaakakun viimeisen lusikallisen jälkimaku, sellaisen, johon ei löydy reseptiä. Jäi Hobitin lopputekstien soundrack kaikumaan korvakäytäviin: "I´ll say the last good bye. Night is now falling... "! :O Oivoivoi... Trilogioita, trilogioita!

IMG_6321.jpg

Kulttifantasian, laulavan Billy Bouldingin ja muiden mahtijuttujen, sekä tuntemusteni lisäksi pitäisi varmaan kommentoida vielä itse kirjaakin. Sanotaan vaikka, että mielestäni kyseinen romaani, ja koko trilogia ovat kyllä ilmiselviä todisteita kirjailijan lahjakkuudesta! Uskomatonta, miten yhdistelemällä totuutta, fiktiota, nykyhetkeä, tulevaa- ja mennyttä aikaa, eri hahmoja, kantoja ja mielipiteitä, sekä lehtiartikkeleita, rakkaustarinoita, poliittisen kannanoton, eläköönhuudon, muistopuheen ja miljoona muuta asiaa, on lopputulos näinkin toimiva ja eheä paketti. Yhteen aukeamaan on tiivistetty niin pakahduttavaa surua, kuin vähintään yhtä vahvaa toivoakin.

Suosittelen, siis! ;)