Mummuni nuoruudessa, kajaali, Twiggy ja minihameet(ok, yläluomen rajaus ja Twiggy taitavat taas olla muotia...) olivat in, äitini teiniaikoihin kuppinoodelit taas uusinta trendiruokaa, ja tupakansavu kodin tuoksu siinä, missä tuore pullakin... Minun nuoruuteni taas on osunut aikaan, jona vallitsee lenkkaritrendi ja salibuumi, juoksutrikoot voittavat Levikset, ja shottien sijaan baareissa tarjotaan tuoremehuja, tai jugurttijädeä... Tupakka sisältää samaa kamaa rotanmyrkyn, krematorion ja tervan kanssa, nuudelit liikaa hiilihydraatteja, eikä lähellekään tarpeeksi hyviä rasvoja, saati vitamiineja.

Chanel ja Marilyn pitkien savukkeidensa kanssa ovat mielestäni molemmat yhä cool, ja ne nuudelit makoisa muisto lapuuden telttaretkistä. Vaikka sukupolveni ehkä elää terveempänä ja pidempään, kuin edellinen, olisi mielestäni ollut nasta koittaa nuoruutta 60- tai 70- luvulla... Välillä tämä terveysinnostus uhkaa valua pikemmin rääkin ja turhien paineiden, kuin hyvinvoinnin puolelle. Parasta olisi varmaan pysytellä kultaisella keskitiellä, antaa buumien ja hullutusten mennä menojaan, ja kuulostella, mitä haluaa, vetää perjantai- iltana lisäaineita Pepsi maxin muodossa, ja kaivaa keittiön perältä joulusta jääneen nougatrasian jämät, mutta aloittaa lauantai aurinkotervehdyksillä ja vihreälläteellä?

Tässä olisi joitain omiin rutiineihin siirtyneitä "hullutuksia", ja muitakin asioita, jotka saavat oloni onnelliseksi...

IMG_6532.jpg

1. Pilates, eli "länsimainen yoga":

Tutustuin lajiin etsiessäni jotain salitreeniä lempeämpää tapaa saada hyvä ja rento fiilis. Hurahdin siihen parin tunnin totuttelun jälkeen! Hitaat liikkeet, sekä täysi keskittyminen vain omaan hengitysrytmiin ja lihasten jännittämiseen antavat todella seesteisen olon. Ees äidinkielen keskeneräinen prijektini ei pääse pilatestunnin aikana minun ja "osteriliikkeen" väliin. :)

2. Se vihreätee:

Juu... Minä olin se edellämainittu esimerkkihenkilö niiden varastosta löytyneiden perjantai- yön namien ja tämän aamuisen vihreänteen takana. Se ei (ainakaan netin keskustelupalstojen mukaan) kuivata, tai tuki kehoa kahvin ja mustanteen tapaan. Hyvä vaihtoehto siis litkiä välillä noiden ohella. Intoani tämän teelajin keittelyyn lisää myös ehkä vähän laivalta tuliaisiksi saamani Kusmi Tea ihanaisessa peltipurkissa...

IMG_6599.jpg

3. Voimaruokani: avocado ja hunaja:

Minulla ei taida olla vaurautta, tai tietämystä tarpeeksi kallilla superfoodeilla kikkailuun. En tunne machajauheita, lucumaa, gojia, tai spirulinaa kovin hyvin päivittäin käyttääkseni. Raakakaakaota ja inkamarjoja joskus mysliin sekoittelen. Omia "voimaruoka"suosikkejani ovat avocado ja hunaja. Hunajatarhurin tyttärenä saan ainakin jälkimmäistä puhtaana, ja kotimaisena niin paljon, kuin sielu sietää! Herkkuni myös sopivat lähes kaikkeen. Esim. avocadoa saa ängettyä niin raakakakkuihin, pugginkiin, pastaan, leivälle, tahnaan, smoothieihin,kuin jäätelöönkin. Toimii myös hunajan kanssa kaksistaan. Hunajassa on ties mitä kukka- ja siitepölypowria, avocadossa niitä edellämainittuja hyviä rasvoja.

IMG_6575.jpg

IMG_6591.jpg