Mummulan omenapuiden oksat notkuvat punaposkisia syysomenoita, mandariinikausi lähestyy, luumut kypsyvät paraikaa puussa ja porkkanat vihanneslaarista loistavat oransseina, kutsuen valelemaan hunajalla sekä tuoksuvalla rosmariinilla ja tyrkkäämään uuniin tai raastamaan ja vatkaamaan sämpylöihin pellavansiementen keralla.

Kuitenkin kaikkien noiden kotoisan turvallisten, hyväksi todettujen vihannesten/hedelmien edessä, valtaa ihmismielen sille kovin, kovin tyypillinen kokeilunhalu... Enää ei maistu mummulan omenapaistos, eikä inspiroi uuniporkkanaresepti. Mieli halajaa jotain eksoottista ja uutta. Paratiisilintujen väreissä loistavat papayat, bitahauat ja persimonit houkuttelevat armottomana jyskyttävän kokeilunkaipuun ajaman ihmisen Sokos Herkun, sillä hetkellä melkeimpä runsauden sarven tai Olymposvuoren tavoin korkeuksiin (Vähintään kauppahallin kattoon) kohoavan hedelmähyllyn äärelle...

IMG_7801-normal.jpg

Tämä enemmän Mikä mikä maassa, kuin hedelmäpuissa kasvaneelta näyttävä lohikäärmehedelmä hyppäsi laukkuuni (Tietenkin kassan kautta, missä lystistä pulitin yli viisi euroa!) sen seikkailua laulavan nimen ( Kuin kantaisi kotiin sysimarjoja tai pollomuhkun...) sekä pirteän värin perusteella.

Valitettavasti tällä hetkellä kauniisti  nimetty hedelmä odottaa pakastelokerossa miltei kokonaisena. Makean värinen ulkokuori ja korkea hinta nostivat odotukseni turhan korkealle, eikä valkoinen sisus lopulta maistunut juuri miltään. :(

Niin se eksoottinen kaunotar peittää lumollaan järjen äänen ja saa unohtamaan ne kotona hiljaa kypsyvät luumut... Varokaa! Kasvikunnan kasvatit osaavat olla pirullisia!

IMG_8017-normal.jpg

IMG_8006-normal.jpg

IMG_8010-normal.jpg

IMG_8018-normal.jpg

IMG_7807-normal.jpg

Kauniita kuvia sentään sain. ;) Älkääkä turhan pelokkaiksi heittäytykö. Viikonlopun pettymyksestä poiketenhan esim ruma viikuna yllättää iloisesti! Ulkonäkö voi pettää- puolin ja toisin!