Moni on luultavasti kuullut, lukenut arvostelun tai jopa nähnyt John Greenin kirjaan perustuvan uutuusleffan "Tähtiin kirjoitettu virhe". Kirjakin on yhtäkkiä leffan siivellä ponnahtanut pinnalle ja lähes joka kirjakaupan näyteikkunaan. Toisaalta oli onnenpotku, että juuri tästä top kolmen lempparilukukokemuksiini nimeämästäni kirjasta on saatu leffa aikaan. Toisaalta takaraivossa velloo se inha ajatus, joka olisi halunnut pitää ihanan tarinan itsekkäästi piilossa, omana, IKIOMANA salaisuutenaan ja jakaa sitä salamyhkäisesti eteenpäin harvoille ja valituille ja näin luoda pimeän kirjapiiriin romaanin ympärille ja varmistaa, ettei se vain joutuisi... VÄÄRINYMMÄRRETYKSI!! Onneksi tällä hetkellä vallassa on mielikuva, jonka mukaan maailma on hyvä, enkä minä ja ne "harvat ja valitut" ole sen ainoat elolliset olennot.

Unknown-4-normal.jpg       Unknown-normal.jpg

Rakastuin leffaan ihan totaalisesti ja unohdin kaikki ilkeät ajatukset elokuvayhtiöiden räjäyttämisestä ja omistamisenhalustani kirjaa kohtaan. Leffa oli ihan täydellinen. Se oli mielestäni aivan niin täydellinen, kuin sellaisen kirjan elokuvaversio voi olla. Kaikista parasta nyyhkymusiikista, Shailene Woodleyn kulmakarvoista, juuri oikein käytetystä ironiasta(ironiaa on helppo käyttää väärin, varsinkin rahanjanoisen, maailman pahuuden tiivistävän elokuvayhtion käsissä) ja Amsterdamlaisen ravintolan kattoon ripustetuista lyhdyistä oli Augustus. Tai oikeastaan pitäisi sanoa, että Augustuksen NÄYTTELIJÄ, Ansel Elgord. Hänen ihanan hurmaavan roolityönsä ansiosta minun on pakko jakaa leffa päässäni Augustus- kohtiin ja muihin kohtiin. En halua nyt alkaa vuodattaa tänne valloille päässeen teinityttöni fanitunnustuksia mutta täytyy sanoa, että hän on hyvä, oikein hyvä. Niinkuin elokuvakin kokonaisuudessaan. En yleensä itke elokuvissa mutta (Spirit- villi ja vapaa- piirretty on yksi ainoista elokuvista, jotka ovat saaneet kyyneleet silmiini. kulmakarvoilla varustetut, laumastaan erotetut villihevoset saavat itkemään), jos itkisin, olisin varmaankin itkenyt. :)

tfios-filming-wk1-07-normal.jpg

Olen yhä sitä mieltä, että isäni teki virheen kasvatuksessani tutustuttaessaan minut ensin "Taru sormusten herrasta"- leffaan, eikä kirjaan. Suosittelen kumminkin Tähtiin kirjoitettu virhe- leffaa, vaikket olisikaan kirjasta kiinnostunut. Itse en osaa, tai ees halua enää kuvitella Augustusta ilman Anselin kiharoita ja kulmakarvan kohotusta...