Sateista, koleaa, pilvistä... Valitettavasti nuo sanat ovat sopineet kuluneen viikon sään kuvailuun melko tarkasti. Villasukka kelit ovat vallanneet ainakin omat asuinseutuni ja ajaneet ajatukset harmaiden sadepilviensä ja masentavien ennusteiden myrskyyn. Kyylään toiveikkaana sääennustuksia lehdistä ja kurkin serkkuni olan takaa innokkaana hänen tarkastaessa tulevaa säätä kännykästään. Viimeisten urkintojeni mukaan "Sää voi lämmetä heinäkuussa". Surkeaa! Tunnen itseni välillä Taikatalvi- kirjan Muumirassuksi tähyillessäni Aurinkoa pilvien takaa. Nyt ei kuitenkaan ole talvi, vaan kesä, enkä minä ole muumi, vaan harvinaista lomaa viettävä, tylsistynyt ja paleleva teinityttö. Yritän nyt kuitenkin siitä harvinaisesta lomasta nauttiakseni ottaa oppia lapsuuden ihastukseltani (Kyllä vain! Kukapa ei pitäisi hyllyvän valkoista, nukkaista mozzarellakimpaletta viehättävänä!) ja sankariltani Muumupeikolta. Taikatalvessa ensialkuun peloissaan kotitalon nurkassa marmeladia ja näkkileipää jäystänyt nukkapeikko lähti luku luvulta yhä pidemmälle kylmään maailmaan ja keksi lopulta hyödyntää inhaa ilmaa. Minulla ei ole apunani Muumikirjojen raitapaitaista Tuutikkia, eikä isoäidin hopeatarjotinta mäen laskuun (ei onneksi luntakaan). Tässä kuitenkin joitakin ilon aiheita ja positiivisia ajatuksia kosteästä kelistä: ;)

Kostea ilma on hapekasta. Se ja viileys luovat oivalliset olosuhteet juoksulenkille. Tahtia kiristäessä tulee lämmin, eikä juostessa pieni tihkutuskaan muuta kun piristä!

Toisaalta sade antaa myös oivan syyn mummoutua sohvannurkkaan kirjan tai hyvän TV- sarjan pariin.

Jos nyt kuitenkin kolmos ja- neloskausien välissä raahaudut ulos esim metsäkävelylle, on olo oikein reipas ja karaistunut selvittyäsi sateen raastamasta metsästä. Itse raahauduin systerin ja äidin kanssa tarpomaan Seitsemisen kansallispuistoon. Patikkaretken jälkeen lämmin kahvi, nuotio ja eväsleipä maistuivat.

Pelkäsin kotimaisen mansikkasadon puolesta mutta piristyin kuullessani, että sää voi tehdä jopa hyvää mansuille. Toittavasti huhu pitää paikkansa ja saan loppukesästä eteeni aimo laarin makeita marjoja! 

IMG_3259-normal.jpg

Kyllähän siellä ulkona varsin vehreältä ja eloisalta näyttää sateestakin huolimatta (tai juuri sen ansiosta). :)

IMG_3281-normal.jpg

IMG_3264-normal.jpg

IMG_3221-normal.jpg

Eväsleipäni sai väliinsä pinaattia, kirsikkatomaatteja, kananmunan paistettuna ja pippurilla terästettynä sekä viipaleen hyvää juustoa.

IMG_3271-normal.jpg

Haistelkaa sadetta ja juhannusruusuja, saunokaa ja juokaa paljon Sadepäivän ilo- teetä! <3 <3