Kun olen juonut kahvin, vaihtanut muutamaan kertaan paitaa ja tehnyt muut kouluaamun rutiinihommat...

...Sitten vasta alkaakin se todellinen koettelemus. Ankarampi ja säälimättömämpi, kuin yön jälkeiset takut tai ees kännykän korvia raastava herätysääni... Niiden yli kärsimysjärjestyksessä kiilaa vaellus aamuhämyiselle bussipysäkille. Voisihan sen ajatella mukavana virkistyksenä tai omana hetkenä metsätiellä, ennen hektistä päivää... Auttamattomana vilukissana tuo vajaan kilometrin matka näyttäytyy minulle kuitenkin ennemminkin kipuamisena Lumihuippivuorille (Ilman pörröistä lumimiestä tai extreme- haalaria). Valmistaudun tähän joka aamu toistuvaan "kärsimykseen" pitkällä retriitillä, kuin samurai tulevaan taisteluun. Panssarin ja katanan virkaa toimittavat villatakkikerrokset, vastuksenani on raaka tuuli.

Niin, tuollaista siis tähän asti... Nyt voin kumminkin kirpparipyrähdyksen ja vajaan kympin pulittamisen(mikä mitätön summa lämmöstä) jälkeen suhtautua koulumatkaani hieman epädramaattisemmin ja toivottavasti myös säästää muita bussimatkustajia ja ystäviäni kämmeniin puhaltelun ja niiskuttamisen säestämältä valitukseltani.

IMG_8203-normal.jpg

Tämä Radiokirppikseltä löytämäni öljykangastakki toimii mukavana välikausitakkina heppoisen kuoritakkini jälkeen. Ostopäätökseeni pääsi vaikuttamaan myös tuo ihana skottiruudullinen sisus, joka saa sillä vuorattuihin taskuihin kätensä tunkevan tuntemaan itsensä arvokkaaksi englantilaisherraksi... Tai ainakin tuon engelsmannin lämpimään, punaruuduin kuvioituun takkiin puetuksi skotlanninterrieriksi (sellainen vapaana arvokkaasti tepasteleva töppöjalka).

IMG_8110-normal.jpg

IMG_8204-normal.jpg

En vieläkään koe kirpeässä aamupakkasessa tarpomista mukavana touhuna tai suostu luopumaan tuplaneuleistani (Uudesta takistanikaan en kylmimmissä luokissa kuoriudu...). Vieläkin vietän välitunnit mieluummin lokerikolla ja vessoissa pakoille, kuin syksyisessä ulkoilmassa. Tämä on kumminkin hyvä alku. Tulevana talvena olen päättänyt ostaa villahousut ja vetää bussipysäkillä vaikka kyykkyjä tai X- hyppyjä. Pysykää lämpiminä! :)

IMG_8213-normal.jpg