IMG_1232.jpg

 

Viime päivät Taygatessa on ollut hiljaista, oikeastaan täysin elotonta. 

En ole ehtinyt meuhkata, kun on pitänyt vähän selvitellä tätä päätäni ja totutella ruohon tuntuun paljaita varpaita vasten... Nyt viiden päivän lahnailun jälkeen luulen tämän blogiloman riittäneen ja pollanikin hiukan kirkastuneen. 

Noista viidestä päivästä kolme olen tullut lahnailleeksi eräällä pienellä ja sievällä, Lempääläksi kutsutulla paikkakunnalla - ja saanut todeta sen olevan melkoisen mukavaa seutua muutaman ylimääräisen kesäpäivän kuluttamiseen. Tässä kohtaa saatan toki olla hieman puolueellinen - isovanhempani, kun asustavat edellämainitussa kyläsessä. Toki sitä nyt alkaa automaattisestikin tykätä alueesta, jonka on tottunut näkemään lapsuudesta asti taijanomaisena paratiisina ja piilopaikkana, jonne pyrähtää joka jouluksi, lomaksi ja viikonlopuksi ja, jossa odottaa haaleankeltainen, omenapiirakantuoksuinen puutalo ja sen takana - mummun nimeämä - Taikametsä... Myönnän, että nostalgialla ja sukujuurilla on näppinsä pelisää. 

Siltikin, varmasti ihan tunnesiteittäkin Lempäälä on kaunis paikka pysähtyä jaloittelemaan luontopolulle, tai pulahtamaan Pyhäjärveen. Ei se mikään Turku linnoineen ja kylpylöineen ole, eikä Korvatunturi Joulupukinpajoineen. Ei sieltä kumminkaan mitään minun näkökulmastani puutu: Pelkästään keskustan liepeillä sijaitsee jo kolme kirpputoria(ja kaikkien yhteydessä kahvio) ja kaksi ympärivuotista kukkakauppaa, kirjakauppa(jonka muistan aina lapsuuden Percy Jackson - hittikirjojen noutopaikkana<3), leipomo(suosittelen perunapiirakkaa, mutten voisarvea. Aamiaista, tai salaatteja en vielä ole eksynyt mummun pöydän ääreltä testaamaan), uimarantoja, videovuokraamo, otollisia nurmikkoja ja puistoja piknikliinan levittämiselle ja peräti kymmenen senttiä halvemmat Pepsi maxit, kuin lähikaupassa kotona! 

IMG_1248.jpg

IMG_1288.jpg

IMG_1294.jpg

IMG_1335.jpg

IMG_1304.jpg

IMG_1282.jpg

Mainitsin, ettei Lempäälästä löydy Turun mahtikylpylöiden mittakaavaa tavoittelevaa uiskentelupaikkaa, mutta tuo Luontaiskylpylä vaikuttaa pienuudessaan jopa houkuttelevammalta... Ehkä saan vielä joskus tehdä postauksen tutustumiskäynnistä siellä? ;)

IMG_1298.jpg

IMG_1319.jpg

IMG_1337.jpg

IMG_1328.jpg

IMG_1234.jpg