Perjantaina: Hanki nauhapastaa(ei Sportti spagettiä tänään), laita musiikki soimaan ja varmista, että lähistöltä löytyy Pepsi maxia, sekä vähintään yksi apukokki kattamaan, kaapimaan avokadonkuoret ja viihdyttämään sinua keitinveden kiehumista odotellessa, chillaa... Älä kitise keittymisajoista, tai mustapippurien määrästä, äläkä kitsastele limen kanssa. 

Onnistuneen perjantai - illan ohjelmahan on jokaiselle ihan omakohtainen. Ymmärrän(jotenkuten), jolleivat kaikki ole addiktoituneet Pepsiin ja avokadoon. Kannatta kumminkin kokeilla - ainakin niitä avokadoja - ainakin pastan seassa! Joskus yksikin haarukallinenkin voi viedä mennessään...

Niin, kuin kunnon viikonloppusafkaa - ei ihanaa avokadopastaakaan tehdessä kannata olla turhan tarkka. Tässä olisi kuitenkin viime perjantaina mukailemani resepti noin suurin piirtein: 

IMG_8364.jpg

tarvitset:

  • 1 valkosipulinkynsi
  • chili
  • 3 syöntikypsää avokadoa
  • väh. 1 lime 
  • oliiviöljyä
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • kourallinen lehtipersiljaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • parmesaaniraastetta pöytään

Tee (suunnilleen) näin: Sekoita isossa kulhossa pieniksi pilkotut valkosipuli ja chili. Purista joukkoon limen mehu. Halkaise avokadot ja kaavi sisukset lusikalla kulhoon. Lisää yrtit ja mausteet(Huom. Kermaiset avokadot imevät yllättävän paljon suolaa), sekä pari korkillista oliiviöljyä. Keitä pasta hiukan kovaksi, "al denteksi"(n. 8 min), valuta ja pyörittele kastikkeen joukkoon. Lisää sekaan tarvittaessa hiukan suolaista keitinvettä. Tarjoile hienon juustoraasteen kera.

P.S: pastamusaa: Kaikki Haloo Helsingin yli - innokkaat huudatuskipaleet, iloinen gospel ja Antti Tuiskun Rakkaus on hyökyaalto. Pastamusa ei katso aikaa, trendiä, tai imagoa! ;)

IMG_8369.jpg

IMG_8370.jpg

IMG_8037.jpg