IMG_6950-normal.jpg

Tässä on taas pitkästä aikaa kyse yhteispostauksesta siskoni Tuulenpesä- blogin kanssa (linkki systerin maailmaan sivussa).

 

Hurjat lauantairientomme; Hitaat aamukahvit, aikainen juoksulenkki (Mikä repäisy! Kello seitsemän iltalenkki toteutettiinkin jo aamulla!), kokkausta, takkatuli ja lopulta illan kohokohta; Kanelisten banaanimuffinien leivonta Ed Sheeranin laulaessa taustalla surkeista ihmiskohtaloista. Rohkeutemme ei ollut loppunut vielä aamulenkkiin. Uskalsimmehan toteuttaa itseämme vielä muokkaamalla ratkaisevasti Pirkan kotisivuilta haettua muffiniohjetta. Paljon se muotoaan muuttikin; Sokeri vaihtui omaan hunajaan, voi oliiviöljyyn, vaihtelua nesteytykseen toi mantelimaito ja osa jauhoista korvattiin kaapin perältä pengotuilla sämpyläjauhoilla. Mukaan mahtui vielä pienenä viikonloppuekstrana hyppysellinen kookoshiutaleita.

Kyllä sitä näin koulurytmin palattua ja arjen tasoituttua huomaa lauantaipäivien todellisen merkityksen.

Ne ovat julma, kookoksen makuinen muistutus menetetystä vapaudesta, aamulenkeistä, suihkusta keskellä päivää ja siitä, kun meillä oli vielä rohkeutta säveltää muffinireseptimme itse (Pelkäsimme kovasti öljyn vaikuttavan taikinan kuohkeuteen.)

IMG_6930-normal.jpgIMG_6889-normal.jpgIMG_6892-normal.jpgIMG_6875-normal.jpgIMG_6880-normal.jpgIMG_6871-normal.jpgIMG_6926-normal.jpgIMG_6865-normal.jpg

Viikonloppumuffineihimme tarvitset; 

- Yksi kananmuna

- Vajaa puoli dl oliiviöljyä

- 2 rkl juoksevaa hunajaa

- 2 kypsähköä banaania

- 2dl sämpylä- ja 1dl vehnäjauhoja

- 1 1/2 tl kanelia

- 1tl vaniljasokeria

- 1tl leivinjauhetta

- Reilu puoli dl kookoshiutaleita

Vatkaa öljy ja muna löysäksi vaahdoksi. Lisää hunaja ja muussatut banaanit (Soseuta massa tasaiseksi halutessasi sauvasekoittimella). Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää taikinaan kookoshiutaleiden kanssa. Annostele taikina muffinivuokiin ja paista väh 2o min uunin keskitasolla 200 asteessa. 

P.S; Uskallamme väittää, että pari lusikallista pähkinävoita ei olisi pahaksi taikinalle. ;) Kokeilkaa rohkeasti ( Ja raportoikaa meille)! Meistä banaanin maku tulee tuossa ohjeessa ihanasti esille mutta ekstrahyvää kaivatessa kaakao  sopisi sekaan varmaan myös hyvin!

IMG_6941-normal.jpgIMG_6947-normal.jpgIMG_6944-normal.jpgIMG_6948-normal.jpgIMG_6951-normal.jpg