Pikemmin jo kahdeksannentoista illan, kuin päivän luukku on lyhyehkö ja ytimekäs muistutus: Niistä joulun itämaisista väriläiskistä, tähtien täplittämistä tuoksupalleroista... Neilikkamandarineista, nimittäin! Omaan lapsuuteeni kuului Helinä keiju- kalenterin ja rytmin ohi koulun joulujuhlissa kolisseen triangelin lisäksi ehdottomasti nämä lahjanauhalla ikkunaan hinatut sitrukset. Epäsymmetrisesti täyteen mausteita tökityt hedelmät killuivat siellä homehtumiseen ja varmaan Tapaninpäiväänkin asti... 

IMG_3052.jpg

Indiskan ainakin yhtä lämpimän väriset, kiiltävät, kirjavat origamitähdet, pikku- Buddhat ja joulupallot saavat tuollaiset homeiset hedelmäpallot helposti unhoittumaan. "Talipallot on linnuille!" tyylinen ajatus puhkeaa mieleen helposti kimalteella ja tarjouksilla vuoratussa tavaratalossa kulkiessa.

Haluan kuitenkin sanoa: Do not forget! Älä unoha! Neilikkamanduskat näyttää ja tuoksuu hyviltä vuodesta toiseen, ei juuri maksa ja tuo mukavasti tunnelmaa, muttei vie tilaa vintillä enää sen Tapaninpäivän jälkeen. Rohkeasti väkräämään. Ei niiden tähtirivien vieläkään tarvii ihan suoria olla! ;)

IMG_3049.jpg

IMG_3053.jpg