DSCN5200-normal.jpg

Tätä laiskan lauantaipäivän avokado- fetasalaattia on helppo vähän muokata ja miksata tarpeen tai mieleen pulpahtavan raaka- ainekokeilunhalun mukaan. Suolaisesta fetasta ja makeista viinirypäleistä makunsa saava salaatti sai pinnalleen kourallisen eilistä papumixiä ruokaisuutta tuomaan ja kesti pinaatinlehtikoklailuni lomapäivälle sopivalla rentoudella( Vaikka netin keskustelufoorumit ehtivät pinaatin oksaalihapolla pelotellakin). :) Täytti niin mahan, kuin päivän ruokalajille vaatimani kriteeritkin; helppouden ja runsaan avokadon!

DSCN5175-normal.jpg

Kauho salaattiannoksen pohjaksi syöjien ja nälän mukaan tarpeelliseksi arvioimasi määrä pinaatinlehtiä ja jäävuorisalaattia. Heitä sekaan 1-2 avokadoa palasina, puolitettuja viinirypäleitä ja kirsikkatomaatteja (Laiska kokki kelpuuttaa kokonaisetkin). Paloittele mukaan myös maustamaton fetajuusto ja esim Go greenin papumixiä. Mausta rennoin rantein oliiviöljyllä ja balsamicoviinietikalla. Ripottele lopuksi pinnalle vaikka pansuolaa ja rouhittua mustapippuria tai muita mieleisiä mausteita. 

DSCN5178-normal.jpgDSCN5185-normal.jpg

Kuvassa on myös ylijääneestä avokadosta muussaamani tahna. Super ihana mössö onkin ehtinyt näyttäytyä Taygatessa jo ties minkä lisukkeena. Nyt se pääsi levitteeksi leivälleni. ;)

DSCN5187-normal.jpg