Pelmahdin juuri eilen kotiin perheemme kesäreissulta Viron Pärnusta. Toki tämä uhkaavalta kuulostava "koko perheen reissu" sisälsi paljon kiusallisia tilanteita julkisilla paikoilla, ahtaan, helteen käristämän auton sekä korvan vieressä radion tahtiin heiluvan ja räppäävän pikkuveljen. Nämä pikkuseikat olivat odotettavissa jo, kun nousin autoon ja aloin kokastella matkalaukkuani täyden ajoneuvon jalkotilaan. Pikkuseikoilla ja väljehtyneen makuveden roiskeilla farkuissa ei kuitenkaan ole väliä isompien tekijöiden edessä. Näihin kuuluvat juomaveden tuhlaamiseen ja farkkujeni tuhrimiseen syyllistyneen veikan kanssa napsitut matkaselfiet, värikkäiden talojen muodostama mukulakivikatu, monta piipahdusta monessa ja monenlaisessa kahvilassa ja liian kalliissa pikkupuodeissa haahuilu ja haaveilu. Upeista uimarannoistaan tunnettu pikkukaupunki, Pärnu ei välttämättä päässyt ihan oikeuksiinsa sateisen sään takia mutta ilman koleutta ja tihkutusta ei olisikaan välttämättä tullut paettua niihin lukuisiin kadunvarren kahviloihin. Kylmällä ilmalla meri ei houkutellut minua muuta, kuin ihailemaan ja kuvailemaan mutta kylpylässä ja hierojalla tulikin sitten käytyä. 

IMG_3626-normal.jpg

IMG_3572-normal.jpg

Kuvailtua on tullut niin äidin järkkärillä, siskon älypuhelimella, kuin keltaisella pikku pokkarillammekin. Laatu siis saattaa heitellä kuvien välillä tiuhastikin. :) 

IMG_3581-normal.jpg

IMG_3749-normal.jpg

DSCN4439-normal.jpg

Venäjä on jättänyt Viroon turisti- infojen ovien suissa pönöttävien maatuskamaskottien lisäksi myös herkulliset blini- lättyset. Rahkaletut tarjoillaan usein mädin, sipulin, sienien, tai esim smetanan kera. 

IMG_3784-normal.jpg

Söpö "Kaks pulka"- sushipaikka on luultavasti suomennettuna "Kaksi puikkoa". Pastellin väristen seinien sisältä löytyi runsas valikoima herkullisia susheja ja auringonkeltaiset korituolit. <3

DSCN4518-normal.jpg

DSCN4526-normal.jpg

DSCN4423-normal.jpg

DSCN4448-normal.jpg

DSCN4496-normal.jpg

Loppuhuipennuksena tärähtänyt kuva lomatyylini kulmakivistä, (suurilta osin jo tuhotusta) jäätelötuutista, löysäillessä lösähtäneestä ryhdistä ja maireasta hymystä, joka saatta johtua siitä ensinnä mainitusta jädestä. Suvityyli istuu kylmäänkin säähän, kun kesäkenkiin änkee sukat ja sisäistä seiloria toteuttaa raitamekon sijaan palmikkoneuleella. ;)