IMG_6629-normal.jpg

avokado-normal.jpg

On smoothie-hullu siskoni, joka survauttelee tehosekoittimella niin banaani- kahvi, mustikka- vanilja, kuin avokadosmoothieitakin ja saa siten pikaisella kaapin penkomisella ja parilla sauvasekoittimen vedolla kaikki kasvivoimat, vitamiinit ja auringonsäteet itseensä yhden lasillisen kautta. Sitten olen minä, joka pidän ihan liikaa pureskelusta hurahtaakseni hedelmämössöihin yhtä täysillä. Olkoonkin, että väliin jaan siskoni kanssa kanelilla terästetyn banaanismoothien ja se maisuu oikein hyvältä. Useimmiten kumminkin tyydyn syömään "smoothieni" kiinteässä muodossa; yksinkertaisesti pilkkomalla hedelmät/ marjat/ vihannekset kulhoon ja lorauttamalla/ ripottelemalla sitten pinnalle jotain piristystä, kuten pähkinöitä. :) Kukin tavallaan. Toiset tykkää soseesta, toiset sörsselistä... ;)

Vinkkejä pureskelijoille:

Avokadoa + kiiviä + maustamatonta/ vanilja jugurttia

Ananasta + mysliä/ pellavansiemenrouhetta + pähkinäsekoitusta

Banaania + maustamatonta jugurttia + hunajaa/ raakakaakaonobsejä + kanelia

Mustikoita + mansikoita + mysliä + soijamaitoa

Ohuita omenasiivuja + maustamatonta rahkaa+ kanelia

Noihan on vaan henkilökohtasia mieltymyksiä ja joustaa maasta avaruuksiin. Rahkat ja jugurtit voi korvata välillä esim raejuustolla ja myös rusinat tai kuivatut viikunapalat istuu mukaan aikas kivasti... Mango ja lohikäärmehedelmä odottaa vielä toteuttamistaan sörssäyslistallani (... mulla mitään listaa oikeasti ole..). ;)

IMG_6632-normal.jpg

Tiesitkö muuten, että pähkinöitä suositellaan syötäväksi noin kaksi rkl per päivä? :O Punnitse ja säästään herkkuhyllyjen ääreen siis vaan!

IMG_6691-normal.jpg

Alemman ohjeen soijamaidon voinee varmaan korvata myös ihan yksinkertaisesti lehmänmaidolla. Mantelimaitoakin voi kokeilla, jos haluaa vaikean kauppareissun (Ei löydy meidän lähi - Salesta). Itse kumminkin seison makean soijamaidon takana.

Mansikat-normal.jpgIMG_6153-normal.jpgIMG_6482-normal.jpg