IMG_3232.jpg

Tulin jo tässä taannoin luvanneeksi, että jakaisin joulukuussa mummoni italialaisten mantelikorppujen ohjeen, jonka olin yhteen askartelemistani joulukorteista liittänyt... 

Yleensä olen tottunut lutkuttamaan(kaamea verbi, mutta semmoisia nämä korput juuri on: Lutkutettavia) joulutunnelmaa, manteleita ja nostalgiaa huokuvia leivonnaisia mummon tekeminä. Ekaa kerta itse koittaessani tiesin jo etukäteen, että vaikka änkisin niihin kuinka paljon vaniljaa, raastaisin sormeni punaisiksi sitruunahapoista ja hakisin luomumanteleita Sokoksen kalleimmalta herkkuhyllyltä, ei tulos silti olisi täsmälleen sama, kuin ne muistojeni korput isovanhempieni auton takapenkillä vedettyinä... 

Siispä, kaikkia perinteitä ja isovanhempia kunnioittaen: Emme voi matkia täydellisesti toisiamme, joten olkaamme siis täydellisiä itsejämme!

Noiden viisaiden sanojen, sekä kaappien tämän hetkisen tilan mukaan otinkin ja muokkasin reseptiä hiukan jo vapaaehtoisesti. Sain aikaan onnistuneen pellillisen rusinasattumien makeuttamia sormisyötäviä. Voi korvattiin Margariinin ja oliiviöljyn jämillä, osa valkoisesta sokerista ruskealla, ja nostalgia runsaalla sitruunalla.

Silti... tuntuu, että joko ohje tarvitsee vielä työstämistä, keksit aikaa, tai minä lapsuushaikailuja, kun jään onnistumisesta huolimatta ihan pikkuisen kaipailemaan niitä mummon, just mukavalla tavalla kovia mantelikorppuja...

Versiooni italialaisista pähkinäkorpuista tarvitset:

n. 1 rkl vaikka Oivariinia, sekä korkillinen oliiviöljyä​, 1 dl sokeria, 1-1 ja 1/2 dl ruoko/ intiaanisokeria, 2 munaa, 1 tl vaniljasokeria, 1/2 sitruunan mehu, 4 dl vehnäjauhoja, 1/2 dl mantelilastuja, 1/2 dl rusinoita, 1 dl maapähkinöitä

IMG_3179.jpg

Sekoita sokerit ja rasvat hyvin keskenään. Lisää kananmunat.

IMG_3192.jpg

IMG_3184.jpg

Heitä mukaan myös vaniljasokeri, sitruunan mehu, sekä pähkinät, mantelilastut, rusinat...

IMG_3195.jpg

ja vehnäjauhot.

IMG_3204.jpg

IMG_3205.jpg

Pyöritä taikinasta kaksi tankoa. Anna jähmettyä leivinpaperiin kapaloituna jääkaapissa väh. puoli tuntia. Jähmettyneet pötkylät paistetaan uunin alaosassa, 175 asteessa 20 min.

Jäähdytä tangot, siivuta ja laita paistumaan uuniin vielä toiset 20, tai 15 minuuttia.

IMG_3217.jpg

Sitten on valmista! Korput säilyvät hyvin ja sopivat glögiin, tai vaikka sieviin purnukoihin jouluviemusiksi! ;)

IMG_3237.jpg