Huh! Vajaan puolituntisen päästä luukku 23: n julkaisemisesta näyttää kello kahtatoista ja aatto siis perjaatteessa jo alkaa... Joulu tulla jolkottaa, ja sitä rataa!

Näin aaton aattona- Varsinkaan näin myöhään- ei varmaan enää parane paljoa joulusteluideoita, "viime hetkenkään" lahjavinkkejä, tai juhlapöydän pannacottareseptejä jaella... Ehtiihän sitä vielä "yömyssyiksi" chiliglögit keittää, mutta sen reseptin saatte sitten etsiä (muualta)netistä... Nyt ajattelin nimittäin vielä aatonaaton yön ratoksi jakaa pari kivaa ideaa tuleville välipäiville, loman viettoon ja uudelle vuodelle! :) Tässä siis pari jutskaa, joihin olen neljän lomapäiväni aikana rakastunut, tai ainakin varovasti ihastunut... No, vähintään katsonut "sillä silmällä", että "Voisihan tuota vähän uudenvuoden bileissä koklaa. " ;) Joulutunnelmaakin kuvista vielä löytyy. Eihän me ennen loppiaista luovuteta! Kumminkin jo vähän varovammin, sinisen sävyin höystettynä, turhat porot, tontut ja punaisuus pulkasta pudotettuina!

IMG_3806.jpg

1. En ole ikinä käynyt Ikeassa. Täältä maalta ei paljon noille Sini- keltaisille kulutuslinnoille liikuta... Lomaretket Tuurin kyläkauppaan ja Ikean hyllymallien keskelle seikkailemaan eivät ole koskaan tuntuneet kovin innostavilta.

En vieläkään tiedä siitä Tuurista, mutta Ikea on nyt alkanut houkuttaa. Sieltä kun on kulkeutunut luokseni noita taivaallissen herkullisen tuoksuisia kynttilöitä... Kutsua Ikea- reissulle ootellessa, siis... Karkki- kynttilöitä hamstraamaan - ja tietty näkemään ne kuuluisat lihapullat!

IMG_3927.jpg

IMG_3951.jpg

IMG_3860.jpg

IMG_3741.jpg

2. Kranssin väkräys saattaa tuntua perin pelottavalta ja piikikkäältä hommalta joulutorin käsityöläiskojujen taideteoksia ja Sokoksen yltäkylläisiä glittervanteita katsellessa... Piikikästä se on, juu, mutta kynnys oman askarteluun madaltuu suuresti, kun suostuu uskomaan, ettei tekeleen tarvitse muistuttaa joulupiirrettyjen virheettömiä kransseja. Söpöhän se on, kun vähän repsottaa. Havumettälle ja rouheaa kranssia kokoomaan vaan!

IMG_3735.jpg

IMG_3950.jpg

3. Ikea- tunnustukseeni liittyen: Sain kummeiltani vähän etukäteisjoululahjalta tuntuvan, ihanan vihkon leikekirjailua varten- Ikeasta tietty! Kuvassa myös samasta tuliaiskassista löytynyt villaneule, jonka väriin olen totaalisen pihkassa(Erottuu paremmin alemmista kuvista siskoni yllä). 

IMG_3948.jpg

Myös tuo kuvassa näkyvä "Healthy thirst"- limonaatipullo on aika nasta juttu. Tämmötteitä kauniita, kiinnostavia limsoja löytyy mm: Punnitse ja säästästä. Seljankukka ja ruusu voisivat olla varsin varteen otettavia vinkkejä, jos vaikka uudenvuoden bileisiin haluaa hieman hienompaa hörpittävää, kuin Pepsi Max...

IMG_3869.jpg

IMG_3822.jpg

IMG_3988.jpg

Tässä siis vielä kummitädiltäni peritty neule...

IMG_3934.jpg

4. Loppuhuipennus: Maailmankaikkeus, kohtalo, tai miksi sitä nyt haluaa kusua, on antanut mulle jo joululahjan! Hyasinttini nimittäin on auennut- Valkoisena, terälehdistään hennosti vihertäen! <3<3

IMG_3891.jpg

IMG_3989.jpg

Hyvää joulua!