Viikko on hurahtanut nopeasti ohi. Postausideat, tai muutkaan vähät ajatukset eivät ehtineet mukaan... Tilaa sen sijaan valtasivat kiire ja aikataulut, yhteiskuntaopin indeksikaaviot ja kaikki muu muka "tärkeämpi".

Onneksi perjantai on kuitenkin taas täällä. Sillä on aikaa venailla meikäkäisenkin hajanaisia aivoituksia, hengähtää ja ottaa vaikka lasi juotavaa odotellessa. Reilu perjantai... Takaan, etten ihmettele enää Robinson Crusoen uskollisimman ystävän nimeä(Perjantai).

Hengähdystauon lisäksi toi viikon viides päivä muassaan myös -ennen kaikkea- pizzaillallisen - ja vielä tähän astisen lyhyen elämäni parhaan!

Perjantailla(nyt ollaan siirrytty taas puhumaan viikonpäivästä) ja sen vapauttamilla onnellisuushormoneilla on epäilemättä näppinsä pelissä... Uskaltautuisin siltikin kokeilemaan tätä pinaattipizzaa jo vaikka ensi lauantaina. Ei ylimääräisellä rauta- annoksella, kuumalla juustolla ja auringonkukansiemenillä voi osua ihan ojaan päivää myöhemminkään! Oikeastaan tämä menisi varmaan vaikka uudelleen lämmitettynä...

IMG_8608.jpg


Teepä siis näin: Leivo, vaivaa, kohota ja kaulitse omien mieltymystesi, taitojesi ja vakkarireseptisi mukainen pizzapohja. Täytä lätty sitten levittämällä pohjalle ensi perinteisesti pestoa ja tomaattimurskaa, vuoraamalla se sitten tuoreella pinaatilla ja mozzarellaviipaleilla, sekä oliiviöljyssä pyöritellyillä siemenillä. Sirottele pinnalle lopuksi ensilumen hento, tai vaikka tykkilumen tukeva juustokuori ja mausta mustapippurilla ja oreganolla/basilikalla.

Lykkää uuniin ja tarjoile tilanteen mukaan piknikillä, nyyttikesteillä, sohvalla, pöydän ympärillä, tai sen alla, servietiltä, sormilta, tai riisiposliinilta, salaatin, avocadotahnan, salsan, pinaattipaistoksen, tai valkosipulin kera, kuumana, jäähtyneenä, uudelleen lämmitettynä, yksin, tai yhdessä, yöllä, aamulla, päivällä, illalla, tai iltapäivällä, perjantaina, lauantaina, sunnuntaina, maanantaina, tiistaina... Okei... Miten haluatte!


IMG_8593.jpg

IMG_8606.jpg