IMG_1463.jpg

Olen aika vahvasti kohtaloa ja ennalta määrättyjä tarkoituksia, karmaa sun muita vastaan... Pakko on kumminkin kuolevaisena myöntää, että elämässä tulee vastaan niitäkin asioita, joihin meillä Terraa tallaavilla ihmisraiskoilla ei ole sanottavaa. Emme voi millään suunnitella elämäämme etukäteen. Kymmenelläkään arvalla ei todennäköisesti tule voittoa, pikkutytöstä asti suunnitellut satuhäät tai patikkamatkat Aasiaan eivät välttämättä toteudu... Joskus keikauskakuksi suunniteltu taikina vaan lösähtää ja rippeistä on sitten pakko koota pannacottat.

Sitten on kumminkin paljon niitä juttuja, joihin voimme vaikuttaa.

On paljon niitä juttuja, joihin meillä vapaus vaikuttaa itse. Saamme seurata moraaliamme vaikka kieltäytymällä punaisesta lihasta tai käyttämällä vessapaperimme uudestaan, soittaa joululauluja vaikka vuoden ympäri, ostaa epäkäytännölliset kengät ja kulkea niillä talven läpi, lähteä ysin keskiarvolla amikseen, ilman kielitaitoa Pariisiin tai miehen haaroväliä armeijaan.

Valintamme ja se, miten vapautemme käytämme määrittää kohtalon rinnalla aika pitkään sen, keitä olemme. Se on aika humalluttava ajatus... Vapaus on... Joskus tullaksemme sellaisiksi, millaisiksi haluamme, meidän on itse vähän pyöriteltävä maailmankaikkeutta oikeaan suuntaan.

IMG_1540.jpg

Itse päätin viikko sitten Punnitse ja säästän joulutuotteilla täytetyn pöydän edessä seistessäni haluavani olla se tyyppi, jonka kaapista löytyy aina hyvää teetä. Hyvällä tarkoitan mielellään luomua, kauniissa pakkauksessa myytäviä pusseja, jotka jättävät kielelle pitkän jälkimaun ja joista irtoaa makua vielä kaverinkin kuppiin. Niin, ja mielellään chaita.

Olen nyt viettänyt viime viikon sinä tyyppinä, jolla on tarjota kupillinen Yogi tean Cristmas collecton- teetä veden kiehuessa paikalle saapuville - Tahi tietty se vapaus vetää pannullinen yksin, hunajaa, steviaa, sokrua tai vaikka hullun kallista agavesiirappia käyttäen!

Olihan sitä vapautta pakko vähän päästä hyödyntämään. Onhan niitä typerämpiäkin asioita, joihin kuukausirahansa sijoittaa- ja järkevämpiä. Sitten voisin tietenkin olla sijoittamatta. Sen saan onneksi nyky- Suomessa valita itse! ;)

IMG_1471.jpg