IMG_0636.jpg

Olen Taygatessa ehtinyt jo julistaa viikonloppuaamujen, luomugranolan ja Auringon ensisäteiden puolesta. Niin aamuhämärissä tyhjässä asunnossa hiippailuun, kuin quinoapuuron haudutteluunkin olen tässä aamuvimmassani kehottanut.

Nyt voisin viedä innostukseni vieläkin vähän pidemmälle... Tai oikeastaan vein jo!

Viime lauantaina alettiin nimittäin porukoiden kanssa luoda omaa brunssiperinnettä. Tottahan semmoinen täytyy nykypäivänä olla! On juhannusnoidat, kukkataijat, tietyt saunapäivät ja Gyulianin simpukkasuklaa- konvehteja jouluna! Niiden perinteiden ohella täytyy hyvään tahtiin tiputella kelkasta vanhoja ja kulahtaneita, sekä poimia uusia aikakauslehdistä ja tuttavaperheitä urkkimalla.

Päätimme perheen kanssa siis joka lauantai koota pöytään jonkinmoinen yhteinen brunssi sen hetkisten mielitekojen, pyhien ja ruokakaapin tilanteen mukaan.

Tänä lauantaina ei käsillä ollut mitään juhlapäivää, johon tuon uuden perinteemme olisi voinut istuttaa, mutta kyllä tuolle teema kumminkin löytyi... Päätimme arpoa järjestyksen, jossa jokainen perheenjäsen saisi päättää oman lauantaibrunssinsa tarjottavat.

Tyytyväisenä voin kertoa onnen olleen myötä sinisen kattauksen, hedelmäsalaatin ja ranskalaisen rockin ystäville. Ensimmäisenä brunssivuorossa olin nimittäin minä (Pitäisiköhän alkaa ostella enemmän arpoja?)!

IMG_0671.jpg

Brunssia edeltävänä iltana leivoin siskoni kanssa banananbreadin liinan alle muhimaan ja seuraavana aamuna leipä sai seurakseen monta mariskoolillista hedelmiä, sekä puuhellalla pyöräytettyä leipäjuustoa. 

Pöytään löysivät tiensä myös omatekoinen porkkanamarmeladi, jonka kaivoin pakkasesta, muutama muu makea jämätölkki, hiljaista taustamusaa hyräilevä läppäri (Nouvelle vague on täydellistä brunssimusaa rennon puheensorinan ja mussutuksen säestämänä!) ja äitini heräteostos: valkoiset ruusut.

IMG_0637.jpg

IMG_0641.jpg

IMG_0643.jpg

IMG_0642.jpg

IMG_0618.jpg

Onnistuneesta aamunavauksesta voinemme kiittää myös siskoani, jonka värväsin tekemään meille tuhdin kokoiset chai latet. Hän on luottobaristani tuota vaahdotetun soijamaidon pehmittämää maustejuomaa kaivatessani!

IMG_0658.jpg

IMG_0661.jpg

Kiitos perinteille, uusille ja vanhoille, sekä hyvälle brunssiseuralle. Odottelen innolla seuraavaa ja toivon saavani siitäkin aikaan jonkinmoisen postauksen teille Taygateen!

P.S: Alla olevista osoitteista löydät ohjeet tuohon banaanileipään ja porkkanamarmeladiin, joitka olen täällä aijemminkin todennut toimiviksi (Tämänkertainen leipä sai öljyhampunsiemen -hunnun pähkinärusina -sekoituksen sijaan.). 

http://taygate.vuodatus.net/lue/2014/10/bananabread

http://taygate.vuodatus.net/lue/2014/09/porkkanamarmeladi