Tässä taannoin julkaisin Taygatessa "Kesäruokajuttuja"- postauksessa kuvan oikein kalliista, oikein luomusta valmissosekeitosta. Olihan tuo Ruohonjuuresta ostettu porkkanasosekeitto hyvää ja samettista. Mantelin sivumaku porkkanan ohella oli oikein maistuva. 

Luulen kumminkin itse, kotimaisista kasviksista ja vihanneksista keitellyn sopan tulevan huomattavasti halvemmaksi ja ainakin melkein yhtä luomuksi. Kaiken lisäksi juuri sopivaksi (ainakin parien kokeilujen, maistelujen ja muokkailujen jälkeen)  juuri keittäjälleen. Löysin kirjastosta sopivan kirjan näitä kokeiluja, muokkailuja ja maisteluita varten. "500 keittoa"- kirjan porkkana- purjo- perunakeitto sai uuden ilmeen minun ja siskoni säätäessä sen kimpussa. Johtuen eiliseltä ruualta kattilanpohjalle jääneistä uusistaperunoista, vasta puhjenneesta rakkaudestani inkivääriin ja jo varsin pitkään jatkuneesta ystävyyssuhteestani curryn kanssa... Keitosta tuli kyllä liioittelematta parasta kasvissosekeittoa, mitä keittiössämme on minun aikanani luotu, joten jaan reseptin täällä Taygatessakin! :) 

IMG_4577-normal.jpg

Tarvitset:

1 iso peruna kuorittuna ja pilkottuna

3 porkkanaa kuorittuina ja pilkottuina

1 purjosipuli pilkottuna

noin 4 pienehköä uuttaperunaa pilkottuina

kasvisliemi

5 mustapippuria rouhittuna

curryjauhetta, noin 2cm tuoretta inkivääriä raastettuna, (suolaa).

Heitä porkkana-, purjo- ja perunapalat kattilaan. Laita vettä sen verran, että kasvikset miltei peittyvät. Kiehauta. Anna kiehua matalalla lämmöllä noin 20 min, kunnes kasvikset ovat kypsyneet. Soseutta keitto esim sauvasekoittimella. Mausta. Nauti! :)

IMG_4549-normal.jpgIMG_4552-normal.jpg

Miellän mausteisen sosekeiton yleensä syksy- ja talvi- iltojen lämmikkeeksi. (Hyvä soppa kumminkin maistuu ympäri vuoden). Jos siis mielit tätä versiota vielä puolen vuoden päästä, etkä yllättäen löydäkään kattilanpohjalta uusiaperunoita, voi ne varmaan korvata yhdellä isolla, jauhoisella perunalla. ;)

IMG_4554-normal.jpgIMG_4555-normal.jpgIMG_4570-normal.jpg

Tarjoile sämpylöitten, sipulinvarren ja yrttien (esim tuore basilika ja korjanteri) kanssa. Kuvassa keiton päälle on ripoteltu myös siemensekoitusta. ;) 

IMG_4573-normal.jpg