IMG_7674.jpg

Eräänä keskiviikkoaamuna taivas oli sininen ja lattiat kylmiä. Minä löysin netistä houkuttelevan muffiniohjeen, ja rupesin jauhopeukaloksi- jälleen kerran.

Jälleen kerran tulin myllänneeksi huolella valitun reseptin ihan uuteen uskoon... Kaapista kun ei löytynyt juuri mitään ohjeen raaka- aineista, yksinäinen sitruuna, sekä iäisyydet keittiön kätköissä lojunut vanijla- soyajuoma niiden sijaan. Lopulta uunista nousi satsi "aamiaismuffineja" iltapäivälle- vähän liian makeita ja kumman muotoisia, keinotekoiseen vanilja- aromiin vivahtavia. 

En juuri koskaan leipoessani oikein tiedä, minkä makuisia lämpimäisiä saan tarjota. Se on välillä hiukan pelottavaakin- varsinkin, jos on kutsuvieraita tiedossa. Mitään jaettavaa reseptiä ei siis löydy. Pari vakkari- raaka- ainetta ja- leivontabiisiä kuitenkin:

1. Hunaja. Tuota "notkeaa kultaa" tuppaan valutella vähän kaikkialle (määrän voi jättää puoleen sokeriin verraten), ja mehiläistarhurin tyttärenä levitän sen ilosanomaa varsin innokkaasti. Hunaja vahvin voitehista!

IMG_7665.jpg

2. Suosikki muffineitani ovat: banaani(tarjoillaan pähkinävoin kera), omena- kaneli- kaura, porkkana(rutkasti mausteita) ja perinteiset marjamuffinit(paljon isoja ja tuoreita marjapullukoita).

IMG_7667.jpg

IMG_7668.jpg

3. Viimeisimpänä leivontamusanani soi mm. Nouvelle vaguen Dance with me, sekä The Duken Paradise. ;)

4. Laiskana viikonloppupäivänä suosittelen testaamaan Wayne's coffeen mustikka- luomumuffineja- vaikka kahvilaketjun taivaallisen chai laten kyljessä!

5. Haaveilen vielä joskus löytäväni keittiöstämme aineet ainakin bulgarianjugurtti-, pinaatti- feta- ja aamiaismunakasmuffineihin.

IMG_7690.jpg

IMG_7695.jpg

IMG_7698.jpg