Rakkauteni kahvia kohtaan ei suinkaan ole sammunut, en ole aloittanut uutta fitness lifeä ilman kuivattavaa kofeiinia, tai mitään muutakaan noin radikaalia. Rakastan kahvia - niin soija - kuin kauramaidonkin kera - ja hätätapauksessa lehmänmaidollakin. Rakastan uuden purupaketin avaamista ja peltipurkkin tyhjentämistä, sen tuoksua, tuoreen pannullisen löytämistä keittimestä kotiin tullessa, keskusteluja höyryävän kupin äärellä ja kuohkeita maitovaahtoviiksiä.

Kuitenkin, vaikkei hyväksi todetun sumpin hylkääminen olisikaan mielessä, suosittelen välillä vähän käymään vieraissa ja tutstumaan muihinkin aamujuomiin. Itse otin vapauden testata viimeaikoina lehdissä ryöpytettyä matcha - teejauhetta, jonka sanotaan niin virkistävän, kuhisevan antioksidantteja, kuin laittavan aineenvaihdunnan liikkeelle. Hyväähän tuo oli ja siksipä(ja niistä terveyssyistä, tietenkin) laajennan vähän teidänkin maailmankuvaanne ja pistän suloisesti vihertävän matcha - laten ohjeen kiertoon. :)

IMG_1489.jpg

Matcha - latte a la Taygaten amatööri barista

Tarvitsen: n. 2dl Soijamaitoa

               1/2 dl kuumaa vettä

                1/2 - 1 tl matcha - jauhetta (omani ostin Punnitse ja säästästä), sekä mahdollisesti matcha - teehyrrän

                hunajaa makeutukseen oman maun mukaan

Lämmitä vesi noin 70 asteiseksi, kaada kuppiin ja vatkaa jauhe sekaan. Vaahdota ja lämmitä maito ja kaada pinnalle. Mausta unajalla ja hörpi. 

 

IMG_1470.jpg

IMG_1478.jpg

IMG_1474.jpg

IMG_1494.jpg

 

Pst: Niinkuin kahvi, tuntuu myös matcha sopivan melkein mihin vain. Esim. leivonnassa hyödyntäessä lopputulos on virkistävä ja söpön vehreä. Itse olen ehtinyt testaamaan vasta muutamaa teelusikallista muffinitaikinaan, mutta selailen jo lehdistä ja netistä innolla uusia ideoita. Toittavasti osa niistäkin päätyy Taygateen! Hyviä jatkoja ja niin kahvi- kuin teehetkiäkin! <3

IMG_1524.jpg

IMG_1513.jpg

IMG_1522.jpg