Heippa! :) En tiedä koko Suomen tilasta, mutta ainakin omia kotikontujani on loppuviikosta verhonnut hento huurrekerros. Kai sitä voisi joku rohkea lumeksikin kutsua. Niinkuin ei savua ilman tulta, ei luonnollisesti tuota huurrettakaan ilman pakkasta! Sitähän nyt on sitten viime päivät pidellyt.

 Jo noiden muutaman säälittävän miinuslukeman ajamana olen ihan Siperia- tunnelmissa. vaellan huoneesta toiseen saali harteilla, kuljen koulun käytävillä, kuin varjo, hyppien patterilta toiselle ja luokasta luokkaan mahdollisimman vikkelästi uloskäyntien ja reippaaseen ulkoilmaan patistavien välkkävalvojien ohi... Pakko myöntää, että ajoittain tunnen kateutta muumeja ja talvipesissään pysytteleviä karhuja kohtaan.

Oikeastaan ei pitäisi. Sen sijaan pitäisi ajatella, mistä kaikesta jäisin paitsi luolaan, tai Muumitalon tiskikaapin alle piiloutuessa. Minulla ei olisi aavistustakaan, miten kauniilta hento puuterihöttö kuusten oksilla, tai bussia vieressäni odottavan ystävän ripsiin kiteytynyneet jääkukat voivatkaan hyytävyydessään näyttää. En osaisi nauttia kamiinan tavoin sulattavasta teemukista kämmenten välissä tai kaipaisi varastosta duffelitakkia. Ei minulla siis olisi tietoakaan takin ruudullisesta silkkivuoresta, saati voitonriemusta voidessani astella kirpparin kassalle pilkkahintaista jättihuivia heilutellen.

IMG_1201.jpg

Jep. Muun muassa tuollaisia juttuja koitan pitää mielessä. ;)

Niin, ja eihän mulla olisi aavistusta myöskään Tampereen keskustorille hiljattain kohonneesta joulukuusesta. Bongasin kaupungin kivetysmeressä majakan tavoin välkkyvän komistuksen eilen- ja osasimpahan muuten nauttia myös autoon asennetusta penkinlämmittimestä koko kotimatkan ajan!

IMG_0757.jpg

IMG_1295.jpg

IMG_1070.jpg

IMG_1297.jpg

IMG_0424.jpg

IMG_1047.jpg

IMG_0917.jpg

IMG_1106.jpg